Project omschrijving

Hof van Zevenbergen Den Bosch

Dit monumentale herenpand is door de nieuwe bewoners aangekocht en deze wilde naar wens een aantal kleine aanpassingen aan de indeling van de woning doen.

Hierin hebben wij voorzien doormiddel van een aantal kozijn te verplaatsen en een natuurlijkere loop te creëren door de woning. Tevens hebben we de gehele begaande grond voorzien van een isolatielaag en een droogbouw vloerverwarming systeem waarmee we de gehele stabiele ondervloer intact gelaten hebben, na de natuursteen tegels verwijderd te hebben. Alsmede dat we de gehele woning cosmetisch hebben aangepakt, alle binnen wanden nagelopen op oneffenheden en alles naar wens een nieuwe verflaag hebben gegeven. Al het houtwerk hebben we zowel binnen als buiten een nieuw schildersysteem gegeven.
Aan het dak hebben we een groot onderhoud uitgevoerd, waarmee we gelijk alle zinken goten hebben vernieuwd en alle loodaansluitingen hebben aangepakt en vernieuwd. Ook groot herstel aan kozijnen en ramen uitgevoerd middels plaatselijke houtrotsanering.
Hiermee is dit monumentale pand weer voorzien van de aandacht die ze verdient.